code 95

Opleidingen Adviesbureau Peddemors

Bron CBR

Code 95

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst . Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing.

Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. Dit is geregeld in de Richtlijn vakbekwaamheid.

Hoe krijgt u een code 95 op uw rijbewijs?
De code krijgt u door het behalen van de basiskwalificatie. Wanneer u uw D rijbewijs voor 10-09-2008 of uw C rijbewijs voor 10-09-2009 heeft gehaald, kunt u de code 95 behalen door middel van het volgen van 35 uur nascholing. In dat geval hoeft u géén basiskwalificatie te halen. Als u voldoet aan alle voorwaarden kunt bij de gemeente de code 95 op uw rijbewijs laten zetten.

Code 95 voor chauffeurs met C rijbewijs behaald voor 10-09-2009
Om beroepschauffeur te blijven, moest u uiterlijk 10 september 2016 een geldige code 95 op uw rijbewijs hebben staan. Om uw code 95 te krijgen moet u 35 uur nascholing volgen.

Voor het bijschrijven van de code 95 op een geldig rijbewijs heeft u geen Gezondheidsverklaring nodig. Uw rijbewijs behoudt dan de oorspronkelijk einddatum. In dit geval vraagt u een vervangend rijbewijs aan. Wilt u uw rijbewijs verlengen? Dan heeft u wél een Gezondheidsverklaring nodig.

Basiskwalificatie 

Beroepschauffeur C en/of D

Wanneer u beroepschauffeur wilt worden, moet u uw rijbewijs met code 95 (basiskwalificatie) halen. Nadat u bent geslaagd voor de examens en toetsen, kunt u uw rijbewijs met code 95 aanvragen. Code 95 is vijf jaar geldig.
Om beroepschauffeur te blijven, moet u iedere vijf jaar 35 uur nascholing volgen, waarvan minimaal 7 praktijkuren.

Wat heb je nodig voor Code 95 

Dus 7 uren praktijk en 28 uren theorie.

Adviesbureau Peddemors is al meer dan 25 jaar het vertrouwde adres voor al uw ADR- en (veiligheids)opleidingen
en code 95.
Hier kunt u als leidinggevende, werknemer of particulier de nodige en vaak verplichte (veiligheids)opleidingen volgen.

Aan de linkerzijde ziet u een overzicht van verschillende cursussen die kunnen meetellen voor code 95.
Wanneer u de cursus aanklikt, krijgt u uitgebreide informatie over onder andere: inhoud, cursusduur, examens en code 95. Bij elke cursus vindt u ook de geplande data.

Adviesbureau Peddemors geeft u graag advies en begeleiding bij het maken van de juiste keuze voor (na)scholing
en code 95.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u contact opnemen: 0546-573 066 of per mail: info@adviesbureaupeddemors.nl

Adviesbureau Peddemors wenst u veel plezier en succes met uw studie!