Heftruck Cursus nodig? Heftruck cursus op lokatie | Adviesbureau Peddemors

Heftruck Cursus

Heftruck cursus volgen, dan bent u bij Adviesbureau Peddemors aan het juiste adres. Voor een basisopleiding vorkheftruck tot een herhalingscursus voor de heftruck. De heftruck chauffeur moet een heftruck cursus volgen om het veiligheidscertificaat vorkheftruck te behalen. 

Code 95:

De cursus veiligheidscertificaat vorkheftruck kan ook meetellen voor de code 95, u behaald dan 7 uur voor de code 95.

Doelgroep:

De heftruck cursus heeft als doel om het veilig werken met de heftruck te bevorderen. Voor bedrijven die werken met een heftruck (ook intern gebruik van de heftruck) verplicht de Arbowet werkgevers om chauffeurs die op een heftruck rijden goed voor te bereiden, zodat zij veilig kunnen werken met de heftruck. De heftruck cursus is dan ook aan te bevelen om uw medewerkers veilig te laten werken met de heftruck. Om de werkzaamheden veilig en te laten verlopen, dient de heftruckchauffeur in het bezit te zijn van een geldig heftruckcertificaat. Na het volgen van de heftruck cursus voldoet de werkgevers aan zijn verplichting, doordat de heftruckchauffeur in het bezit is van een heftruckcertificaat.

Inhoud van de heftruck cursus:

  • Heftruck controle voor aanvang van de werkzaamheden.
  • Het rijgedrag van een heftruck en het heffen van de last met de heftruck.
  • Belading van de heftruck, stabiliteit en het zwaartepunt.
  • Arbo-wet voor de heftruck chauffeur.
  • Het wisselen van een LPG-tank en het aan en afkoppelen van de batterij.
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens het gebruik van de heftruck.

Sector (en):

Transportbedrijven.
Koeriersbedrijven.
Chemische industrie.
Op-en overslagbedrijven.
Expeditiebedrijven.
Bouw
Groothandel

Duur:

De heftruck cursus heeft een les duur van 1 dag, na goed gevolg van de heftruck cursus word een heftruck examen afgenomen. Het heftruck certificaat, veilig werken met de heftruck heeft een geldigheid van 5 jaar, u moet tussen het 4e en 5e jaar een heftruck herhalingscursus volgen. Een heftruck herhalingscursus kunnen wij ook voor u verzorgen.

Geldigheid heftruck certificaat:

Het heftruck certificaat heeft een geldigheid van 5 jaar, u moet in het laatste jaar van geldigheid een heftruck herhalingscursus volgen en een heftruck herhaling examen. Het heftruck examen is aansluitend aan de heftruck cursus.

Datum:

Op de website kunt u de heftruck cursus datum voor open inschrijving vinden. Wij verzorgen ook in overleg met u een in-company cursus. Er zijn diverse mogelijkheden, u kunt contact opnemen met ons kantoor. Tel. 0546-573066

Kosten:

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB subsidiefonds krijgen bij heftruck cursus € 150,- stimuleringspremie.