ADR Cursus basis opleiding ADR | Adviesbureau Peddemors

ADR BASIS CURSUS

Doelgroep:

Alle chauffeurs die gevaarlijke stoffen (ADR) vervoeren boven de vrijgestelde hoeveelheid moeten in het bezit zijn van een ADR basiscertificaat. Met een ADR basiscertificaat kan men ADR stukgoed vervoeren. Het is van groot belang dat de ADR chauffeur weet wat er aanwezig moet zijn op een ADR voertuig zoals, documenten, standaard uitrusting, persoonlijke beschermingsmiddelen, en beschermingsmiddelen ten aanzien van het milieu. De ADR chauffeur moet ook verschillende verpakkingen kunnen herkennen en deze ADR lading goed kunnen vastzetten en stuwen. Hoe het voertuig geëtiketteerd moet worden.


Inhoud van de ADR basis cursus:

Eigenschappen en gevaren van de verschillende ADR gevarenklassen.
Optreden bij calamiteiten met gevaarlijke stoffen (wat te doen bij een ongeval). Preventieve en veiligheidsmaatregelen passend bij gevaarlijke stoffen.
Samenladingsverboden van ADR goederen en stuwage van ADR colli’s. Praktijkoefeningen zijn in de cursus verwerkt.


Sector (en):

Transport.
koeriersbedrijven.
Chemische industrie.
Op-en overslagbedrijven.
Expeditiebedrijven.


Duur:

De cursus ADR basis heeft een lesduur van 3 dagen, de opleiding ADR start om 08:00 t/m 16:00 uur, aan het einde van de ADR cursus wordt er een ADR examen afgenomen. Het ADR basis examen bestaat uit een schriftelijk deel, 25 ADR basis vragen, het ADR examen kan op verschillende locaties worden afgenomen. Na het behalen van het ADR basis examen wordt het ADR basiscertificaat naar u toe gestuurd.


Geldigheid ADR basis certificaat:

Het ADR basiscertificaat heeft een geldigheid van 5 jaar, u moet in het laatste jaar van geldgheid een ADR herhalingscursus volgen en een ADR herhaling examen. Een ADR herhaling cursus kunnen wij ook voor u verzorgen.


Datum:

Op de website kunt u de ADR cursus datum voor openinschrijving vinden. Wij verzorgen ook in overleg met u een in-company cursus. Er zijn diverse mogelijkheden, u kunt contact opnemen met ons kantoor. Tel. 0546-573066


Kosten:

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB subsidiefonds krijgen bij ADR initieel opleidingen                       € 125,- stimuleringspremie. 

Opleidingsmogelijkheden:

ADR certificaat: ADR Basis
ADR certificaat: ADR Basis + Tank
ADR certificaat: ADR Basis + Tank + Klasse 1 + Klasse 7
ADR certificaat: ADR Basis + klasse 1
ADR certificaat: ADR Basis + klasse 7
ADR certificaat: ADR Basis + Klasse 1 + Klasse 7


Aanmelding voor de ADR opleiding:

U kunt zich aanmelden voor de ADR cursus door contact op te nemen met ons kantoor tel. 0546-573066