Cursus het nieuwe rijden code 95

Cursus het nieuwe rijden code 95

Doelgroep
Alle chauffeurs die Code 95 moeten volgen kunnen kiezen uit een redelijk groot aanbod van cursussen volgens de eisen van het CCV maar het is belangrijk om te weten dat een cursus ook een professionele invulling kent en dat het geleerde zuinige rijden ook in de praktijk blijven kan worden uitgevoerd. Het is van groot belang dat een HNR chauffeur precies weet hoe hij zuinig moet rijden maar vooral ook veilig zijn kan blijven doen. De zuinige chauffeur moet ook verschillende situaties kunnen herkennen en dusdanig kunnen anticiperen dat hij ten allen tijde veilig en comfortabel blijft rijden voor zowel passagiers als ook zijn lading.

Inhoud van de HNR cursus:

  • Analyse van het huidige rijgedrag.
  • Evaluatie van de analyse.
  • Per chauffeur wordt er een persoonlijk traject gemaakt aangepast op gedrag. (BBS geïnitieerd)
  • Handgrepen om HNR blijvend in de routine te plakken.
  • Praktijkoefeningen zijn in de cursus verwerkt.
  • Ivm effectiviteit en snelheid wordt zoveel mogelijk gewerkt met het vaste voertuig van de chauffeur.

Sector (en)

Transport.
koeriersbedrijven.
Chemische industrie.
Op-en overslagbedrijven.
Expeditiebedrijven.

Duur

De cursus HNR zuinig rijden heeft een lesduur van 1 dag, de opleiding HNR start normaal om 08:30 t/m 16:30 uur, aan het einde van de HNR cursus wordter geevalueerd. Deze dag kent geen toets of examen maar kan naar wens van de klant altijd in het programma ingedeeld worden. Naar wens is het ook mogelijk een certificaat naar u toe sturen. ( in overleg kan de starttijd en de startlocatie aangepast worden)


Geldigheid HNR cursus

Het HNR is volgens de richtlijnvakbekwaamheid 5 jaar geldig en ingepast in de te volgen 35 uren.Dit is uiteraard mogelijk maar uit ervaring weten wij dat de ene chauffeur sneller dan de ander vervalt in het oude gedrag. We maken dan bespreekbaar wat het vervolg traject zou kunnen zijn. (v.b.: om het jaar herhalen of een analyse)


Datum

Op de website kunt u de HNR cursus datum voor open inschrijving vinden. Wij verzorgen ook in overleg met u een in-company cursus. Er zijn diverse mogelijkheden, u kunt contact opnemen met ons kantoor. Tel. 0546-573066

Kosten

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB subsidiefonds krijgen € 100,- stimuleringspremie.


Aanmelding voor de HNR opleiding

Heeft u vragen over de opleiding HNR, neem dan contact op met ons kantoor tel. 0546-573066